فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس جنوبی که ساخت ان از دولت دهم شروع شد سرانجام بعد از گذشت ۱۰ سال روز گذشته توسط سید ابراهیم رئیسی به بهره برداری رسید. گفتنی است که این پروژه در دولت روحانی در طول هشت سال تنها ۲۵ درصد پیشرفت داشته است.

همزمان با سفر رئیس جمهور به استان بوشهر فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس جنوبی روز پنجشنبه به طور رسمی به مرحله بهره برداری رسید. با بهره‌برداری کامل از فاز ۱۴ پارس جنوبی روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۲۹۰۰تن گاز مایع (پروپان و بوتان)، ۲۷۵۰ تن اتان و ۴۰۰ تن گوگرد به محصولات تولیدی پارس جنوبی افزوده می‌شود.

به گزارش رجانیوز؛ پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی آخرین مجتمع پالایشگاهی در حال توسعه پارس جنوبی است که مراحل ساخت و راه‌اندازی آن از سوی شرکت نفت و گاز پارس به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران ازسوی مجموعه‌ای از پیمانکاران داخلی به رهبری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) انجام شده است. فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی ایرانی‌ترین فاز در صنعت گاز است که نشان‌دهنده توان بالای داخلی است.

با بهره‌برداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی برداشت روزانه از این فاز به بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب می‌رسد و ارزش فرآورده‌های صادراتی آن سالانه ۳.۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

بهره‌برداری از فاز ۱۴ تحقق شعار «ما می‌توانیم» است

روز گذشته سید ابراهیم رئیسی، بهره‌برداری از فاز ۱۴ مجموعه پالایشگاه پارس جنوبی را جلوه عزم و اراده بلند و تحقق شعار ما می‌توانیم دانست و گفت: این مجموعه با دست توانمند ایرانی، با کالای ایرانی، طراحی، مشورت و با اجرای متخصصان و کارگران ایرانی اجرا شده است.

وی با اشاره به محصولاتی تولیدی این پالایشگاه از جمله سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز، تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود کشور ظرفیت‌های زیادی برای پیشرفت دارد یکی از جلوه‌های آن مجموعه‌هایی مثل همین پارس جنوبی است که امروز یکی از فازهای پالایشگاه آن به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به جلوه خودکفایی و استقلال کشور شده است.

شرکت‌های خارجی که برای احداث فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی به ایران آمده بودند، با تصور اینکه بعد از رفتن آنها کار این فاز بر زمین می‌ماند، ایران را ترک کردند، اما متخصصان جوان کشور اجازه ندادند کار روی زمین بماند و فاز ۱۱ این مجموعه نیز به‌زودی با همت همین متخصصان به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس‌جمهوری اظهار کرد: البته با تکمیل فاز ۱۱ که آخرین فاز پارس جنوبی است، کار ما تمام نخواهد شد، زیرا در حوزه انرژی کشور کارهای زیادی برای انجام به‌ویژه در میدان‌های مشترک داریم. در زمینه بهره‌برداری از میدان‌های مشترک مؤلفه سرعت در بهره‌برداری نیز به‌شدت مورد تأکید است تا سهم کشور از این میدان‌ها احصا شود.

عدم افتتاح فاز ۱۴ در دولت روحانی! 

فاز ۱۴  این پالایشگاه در سه سال اول پروژه و در فاصله خرداد ۱۳۸۹ تا خرداد ۱۳۹۲ به پیشرفت ۵۹.۸۸ درصدی در بخش پالایشگاهی دست یافت و با گذشت هفت سال از آن زمان و در سال ۱۳۹۹ به پیشرفت ۸۴ درصدی رسید. یعنی طی ۷ سال فقط ۲۵ درصد به پیشرفت آن اضافه شد.

البته در  سال ۹۸ نیز مجری وقت طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به پیشرفت ۷۷ درصدی این فاز گازی پیش‌بینی کرده بود تا اوایل سال ۱۳۹۸ فاز ۱۴ پارس جنوبی به طور کامل به بهره‌برداری برسد. اما این اتفاق نه تنها آن سال رخ نداد بلکه تا پایان دولت روحانی هم این وعده عملی نشد و سرانجام در دولت سیزدهم با سفر دکتر رئیسی به بوشهر این فاز به بهره‌برداری رسید.

بیژن زنگنه، وزیر نفت پرمدعای دولت گذشته در مهرماه سال ۱۳۹۹، به‌دلیل قانع نشدن نماینده دشتستان در مجلس پیرامون عدم پیشرفت و بهرهبرداری از این فاز، اولین کارت زرد مجلس یازدهم را دریافت کرد. همچنین مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه در دهم اسفندماه سال جاری خبرداد که به‌دلیل اهمال‌کاری  زنگنه در وزارت نفت و اتلاف ۵.۶میلیارد دلار از منابع گازی کشور پرونده قضایی تشکیل شده و او پیرامون ترک فعل خود مورد محاکمه قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: 

قوه قضائیهبرای «بیژن زنگنه» پرونده قضایی تشکیل شد

زنگنه که اصولا مخالف سرسخت واگذاری این فازها به پیمانکاران داخلی بود. کما اینکه قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی که در اواخر دولت دهم به شرکت پتروپارس واگذار شده بود را ملغی کرد و با شرکت توتال شروع به مذاکره کرد. مذاکره ای که بی نتیجه بود و اکثر پروژه های حیاتی مختلف کشور بدون هیچ پیشرفت فیزیکی روی زمین ماند. تعلل ها و عدم انجام وظایف وزارت نفت در دوره تصدی زنگنه باعث شد که در صورت ادامه روند اهمال کاری پیش بینی شود که ایران در سال های اینده بدلیل حجم مصرفی زیاد وارد کننده گاز شود.

خوشبختانه با روی کار امدن دولت سیزدهم و دکتر رئیسی سرمایه گذاری گسترده در حوزه پتروشیمی و افزایش تولید نفت و گاز انجام شده تا اسیب های ایجاد شده در طول هشت سال توسط دولت روحانی برطرف شود.

افتتاح مجتمع پتروشیمی «پارس گلایکول» در منطقه پارس جنوبی به دستور رئیس جمهور

در ادامه سفر رئیس جمهور به استان بوشهر، ظهر روز گذشته ضمن افتتاح فاز ۱۴ پارس جنوبی ۴ طرح دیگر به‌صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.

 در این راستا به دستور رئیس جمهور مجتمع پتروشیمی «پارس گلایکول»، «واحد یوتیلیتی»، «پست برق پتروشیمی دماوند»، «مخازن ۹ گانه پتروشیمی سبز عسلویه» و «بلوک دوم بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی متمرکز پارس جنوبی» وارد مدار بهره‌برداری شد. ظرفیت تولید پتروشیمی پارس گلایکول در مجموع ۵۵۳ هزار و ۵۰۰ تن اتیلن گلایکول است.

محصولات این مجتمع به عنوان ماده اولیه تولید PET، ضد یخ، نرم‌کننده‌ها در نساجی، جاذب رطوبت در پالایشگاه‌ها و دیگر صنایع کاربرد دارد.

همچنین بخش توسعه نیروگاه بعثت پارس جنوبی شامل سه بلوک سیکل ترکیبی است که واحد دوم آن با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام/