نشریه اکونومیست در مقاله‌ای به مسئله افزایش هزینه‌های انرژی در اروپا ناشی از جنگ روسیه و اوکراین و اثرات آن در زمستان گذشته پرداخته است.

نشریه اکونومیست در مقاله‌ای به مسئله افزایش هزینه‌های انرژی در اروپا ناشی از جنگ روسیه و اوکراین و اثرات آن در زمستان گذشته پرداخته است. این گزارش در حالی که از این مسئله به عنوان سلاح مرگ‌بار پوتین یاد کرده است؛ افزایش غیرقابل انتظار نرخ مرگ و میر در اروپا طی زمستان گذشته را نتیجه سیاست‌های روسیه در کاهش صادرات نفت و گاز به اروپا عنوان کرده و افزایش هزینه‌های انرژی را عامل جان باختن هزاران اروپایی داسته است.

به گزارش رجانیوز؛ در این مقاله آمده است: پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در ماه فوریه ۲۰۲۲ ولادیمیر پوتین با کاهش صادرات گاز به اروپا، به نحوی منابع انرژی کشورش را به ابزاری برای تهدید دشمنانش تبدیل کرد. این امر سبب شد زمستان گذشته هزینه گاز و برق خانگی در اروپا در مقایسه با دو سال گذشته به ترتیب ۶۹ و ۱۴۵ درصد افزایش یابد.

 اکونومیست در این گزارش عنوان میکند هزینه‌های بالای انرژی می‌تواند به قیمت جان انسان‌ها تمام شود. چرا که باعث می‌شود مردم نتوانند منازل خود را به خوبی گرم کنند و زندگی در این شرایط می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی را افزایش دهد. در ماه نوامبر سال گذشته، اکونومیست پیش‌بینی کرده بود هزینه بالای انرژی منجر به مرگ ۲۲ تا ۱۳۲ هزار نفر در زمستان اروپا خواهد شد و اکنون به نظر می‌رسد این ادعا به وقوع پیوسته است. 

 این نشریه برای ارزیابی میزان مرگ و میر در زمستان گذشته در مقایسه با زمستان سال‌های پیش از یک معیار رایج استفاده کرده است. مرگ و میر مازاد. مقایسه آمار مرگ و میر زمستان گذشته با آمار مربوط به همان بازه زمانی در سال‌های بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ نشان داده است جانباختگان در زمستان گذشته در اروپا بیش از حد انتظار بوده است. در بین ۲۸ کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته شده است، ۱۴۹۰۰۰ مرگ و میر مازاد در فاصله‌ی بین ماه نوامبر تا فوریه ۲۰۲۲ به چشم می‌خورد که رشد ۷/۸ درصدی را نشان می‌دهد.

اگر چه این گزارش با اشاره به ویروس کرونا به عنوان یکی از عوامل رشد مرگ و میر در اروپا، بر اساس آمار آن را عامل جان باختن ۶۰۰۰۰ نفر در زمستان گذشته دانسته است. در ادامه اما با اشاره به این نکته که کشورهایی نرخ افزایش مرگ و میر بالاتری داشته‌اند که افزایش هزینه سوخت بیشتری را تجربه کرده‌اند، عامل اصلی این رشد غیر قابل انتظار مرگ و میر در اروپا را افزایش هزینه‌های انرژی معرفی کرده است.

برای اثبات این ادعا این نشریه یک مدل آماری ارائه کرده است‌ که بر اساس آن، ۰/۱ یورو افزایش هزینه به ازای هر کیلو وات ساعت انرژی، ۲/۲ درصد مرگ و میر را افزایش داده است.  این مقاله با اشاره به این نکته که اگر قیمت انرژی در اروپا ثابت و به نرخ زمستان ۲۰۲۰ باقی می‌ماند، در زمستان گذشته ۶۸۰۰۰ نفر کم‌تر از آمار فعلی جان می‌باختند. به عبارت دیگر نرخ مرگ و میر در اروپا ۳/۶ درصد کاهش می‌یافت. این گزارش در پایان عنوان می‌کند این آمار و ارقام نشان می‌دهد سلاح پوتین علیه اروپا بسیار مرگ‌بار بوده است.