نعل وارونه افراطیون غربگرا با اسم رمز «خالص‌‌سازی» محافل سیاسی و رسانه‌ای غربگرا واژه «خالص‌‌سازی» را بهانه‌ای برای پنهان کردن خیانت‌های خود از یک طرف، و اختلاف افکنی میان نیروهای وفادار به انقلاب از طرف دیگر قرار داده‌اند.ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال که به عنوان‌اشرافیت تجدید نظرطلب و غربگرا هم شناخته می‌شوند، درحالی علیه خالص‌‌سازی […]

نعل وارونه افراطیون غربگرا با اسم رمز «خالص‌‌سازی»

محافل سیاسی و رسانه‌ای غربگرا واژه «خالص‌‌سازی» را بهانه‌ای برای پنهان کردن خیانت‌های خود از یک طرف، و اختلاف افکنی میان نیروهای وفادار به انقلاب از طرف دیگر قرار داده‌اند.
ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال که به عنوان‌اشرافیت تجدید نظرطلب و غربگرا هم شناخته می‌شوند، درحالی علیه خالص‌‌سازی و یکدست‌سازی بدگویی می‌کنند که در طول چهار دهه گذشته هر زمان که مناصب عمومی در اختیار‌شان بوده، تا آبدارچی‌های ادارات را هم در مقیاس‌های چند ده هزار نفری تغییر داده، عناصر کارآمد را کنار زده و نیروهای وابسته به خود را ولو فاقد کمترین کفایت کاری بوده‌اند، به کار گماشته‌اند.
آنها همچنین درباره ضرورت التزام افراد به موازین انقلاب و نظام و قانون اساسی تردید می‌کنند که می‌دانند در کعبه آمال‌شان در کشور‌های غربی، سرسپردگی به نظام سرمایه‌داری و لیبرال، شرط تصدی سمت‌های عمومی و دولتی است و امکان ندارد که مثلا کسی قانون اساسی آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و… را قبول نداشته باشد یا حتی در مقیاسی دورتر، مثلا درباره افسانه هولوکاست تردید کند و همچنان بتواند در پست عمومی باقی بماند.
اکنون چند ماه است که افراطیون مدعی اصلاحات و برخی مدعیان اعتدال همسو، کلیدواژه خاص‌‌سازی را با ادبیات‌های گوناگون و بعضا حتی متناقض تکرار می‌کنند؛ به عنوان چند نمونه این تیتر‌ها را ببینید:

  • هم‌میهن (روزنامه کرباسچی): خالص‌‌سازی روی دور تند؛ بررسی راهبرد جریان حاکم در آستانه دومین سالگرد روی کار آمدن دولت سیزدهم
  • خالص‌‌سازی یا خودبراندازی؛ کدام‌یک راهبرد جریان حاکم را دقیق‌تر توضیح می‌دهد؟ (روزنامه هم‌میهن)
  • خالص‌‌سازی یا خودبراندازی؛ کدام‌یک راهبرد جریان حاکم را دقیق‌تر توضیح می‌دهد؟ (هم‌میهن)
  • اما و اگرهای تندروها برای مشارکت حداکثری یا خالص‌‌سازی (روزنامه آرمان)
  • جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات: آقای حدادعادل گفته مجلس آینده باید مجلس انقلابی‌تری باشد و ما مجلسی انقلابی‌تر از این مجلس می‌خواهیم، این یعنی خالص‌‌سازی.
  • پشت‌پرده پروژه «مجلس انقلابی‌تر» چیست؟ خالص‌‌سازی در ایستگاه قالیباف (روزنامه دنیای اقتصاد)
  • جلسات منظم دولت و ‌جبهه پایداری‌ برای «خالص‌‌‌سازی» (روزنامه توسعه/ وابسته به حزب توسعه ملی)
  • عباس عبدی: خالص‌‌سازی که لاریجانی به آن پرداخته، آرزوی نواصولگرایان است.
  • بیانیه جبهه اصلاحات: پس از صدور بیانیه گام دوم انقلاب و تفاسیری که از آن صورت گرفت، شاهد رویکردها و اقداماتی هستیم که منجر به یکدست شدن حاکمیت و انحصارطلبی بی‌سابقه تحت عنوان خالص‌‌سازی شده است.
  • تاکتیک تازه تندروها برای خالص‌‌سازی (روزنامه آرمان)
  • پروژه «خالص‌‌سازی» نمایندگان مجلس، از وزارت کشور شروع شد؟ (خبرآنلاین)
  • حسین انتظامی مشاور لاریجانی: جریان خالص‌‌سازی می‌خواهد مسئله حل‌کن‌های رهبری را بزند.
  • موسوی لاری: اخراج اساتید یک تکه از پازل خالص‌‌سازی است
  • خالص‌‌سازی در دانشگاه‌ها نتیجه عکس می‌دهد (روزنامه اعتماد)
  • ماجرای اخراج اساتید و خالص‌‌سازی دانشگاه‌ها جدی است (هم‌میهن)
  • از «خالص‌‌سازی» تا «رقابت تصنعی»؛ چه کسانی «توپ جمع‌کن» انتخابات می‌شوند (وبسایت بی‌بی‌سی)
  • خالص‌‏‌سازی در ایستگاه راست (هم میهن)
  • موج دوم حذف اساتید به نام خالص‌سازي (اعتماد)
  • مگر از یکدست‌‌سازی حکومت نتیجه گرفتید که به خالص‌‌سازی در دانشگاه‌ها دل بستید؟ (روزنامه جمهوری اسلامی:)
  • «خالص‌‌سازی» عبارتی است که مدت‌ها در عرصه سیاسی کشور شنیده و نمونه‌های زیادی از آن دیده می‌شود. از حذف خودی‌های نظام و حلقه‌های نزدیک به حکومت تا اساتید دانشگاه‌ها و شاغلان در آموزش‌وپرورش (رادیو فردا)
  • دانشگاه زیر تیغ تیز خالص‌‌سازی (روزنامه ابتکار)
  • واکنش علی لاریجانی به خالص‌سازی حاکمیت (روزنامه ستاره صبح)
  • واکنش زیبا کلام و عباس عبدی به هشدار لاریجانی درباره خالص‌سازی سیاسی (اقتصاد نیوز)
  • آقای لاریجانی! واژه «خالص‌ساز» معرکه بود (محمد علی ابطحی/روزنامه آرمان)
  • هشدارهای بدون روتوش لاریجانی و باهنر به خالص سازان (روزنامه هم میهن/کرباسچی)
  • علی لاریجانی، خالص ساز یا قربانی خالص ‌سازی؟ (اصلاحات نیوز)
  • و…
    یادآور می‌شود علی لاریجانی اردیبهشت پارسال در همایش سالگرد شهادت شهید مطهری، از واژه خالص‌‌سازی استفاده کرده و گفته بود: «شعار خالص‌‌سازی در حکومت، به معنای محروم کردن جامعه از‌اندیشه‌ها و توانمندی‌های گسترده‌ مردم است». دفتر او همچنین چند ماه قبل، فعالیت انتخاباتی وی را با این ادبیات تکذیب کرد: «رفع نگرانی از جریان خالص‌‌سازی؛ خبری درباره انتخابات مجلس وجود ندارد! خبر اختصاصی خبرگزاری وسیع تسنیم درباره ارائه لیست در انتخابات، مصداق گزاره حسن و حسین هر سه خواهران معاویه هستند، می‌باشد. نه بحثی درباره حرکت انتخاباتی در میان است و نه ارائه لیست سراسری و نه رایزنی با دیگران صورت پذیرفته، لذا بدین وسیله از جریان خالص‌‌سازی رفع نگرانی می‌شود و بعید است به این روش‌های برادران بتوان رقابت تصنعی ایجاد کرد. ملک را چاره‌ای دیگر نیاز است.».
    این تکذیب فعالیت انتخاباتی در حالی بود که در هفته‌های اخیر، برخی فعالان جریان اعتدال و اصلاحات روایت متفاوتی از ماجرا داشته‌اند؛ از جمله:
  • کمال‌الدین پیرموذن عضو فراکسیون امید در مجلس دهم: برخی اصلاح‌طلبان ثبت‌نام کرده‌اند اما نمی‌خواهند علنی کنند. در جلساتی که با جهانگیری، مرعشی، و لاریجانی داشتیم قرار بود آقای جهانگیری تا حصول نتیجه نهایی پیگیر باشد.
  • روزنامه هم‌میهن: برخی چهره‌های درجه اول دولت و مجلس قبل (روحانی، جهانگیری و لاریجانی)، نیرو‌های خود را تشویق به نام‌نویسی در انتخابات کرده‌اند.
  • جلال میرزایی عضو فراکسیون امید در مجلس دهم: روحانی و چهره‌هایی از این دست، سالیان متمادی در مناصب حضور داشته‌اند و حضور آنها جذابیت چندانی در انتخابات ندارد. اطلاع دارم که کسانی مانند آقای لاریجانی، جهانگیری، دکتر عارف و سایر احزاب به افراد نزدیک خود پیشنهاد کرده‌اند که در مرحله پیش‌ثبت‌نام حضور پیدا کنند تا در صورت تأیید بتوانند برنامه انتخاباتی خود را داشته باشند.
    بازی افراطیون غربگرا و مدعیان دروغین اصلاحات (از جمله روزنامه کرباسچی) با عبارت «خالص ‌سازی» در حالی است که کرباسچی، ۷ آذرماه ۱۳۹۴، درباره افرادی مانند لاریجانی،‌ از تعبیر «سربازگیری» استفاده کرده و به روزنامه شرق گفته بود: «ما بعد از انتخابات ۱۳۹۲ روش نامعقول به کار نگرفتیم. دولت (روحانی) از طرف مقابل یارگیری کرده، مثلاً در سیاست خارجی و برجام،‌ در مجموع بازی طرفداران دولت در گروه‌‌های سیاسی به واسطه همین سربازگیری از جبهه مقابل بوده و در مجلس هم می‌تواند اتفاق بیفتد». همچنین «عباس- ع» (متهم پرونده جعل نظرسنجی به نفع آمریکا و فروش اطلاعات) که معمولا به مثابه نشتی بشکه افراطیون عمل می‌کند، شهریور ۱۳۹۵، به نشریه «صدا» گفته بود: «مهم‌‌ترین عاملی که در شرایط کنونی به ‌عنوان پیشران برنامه ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت میان اصولگرایان است. این هدف در ۵ سال گذشته به نحو مطلوبی پیش ‌رفته. نهایی کردن شکاف میان جناح حاکم، بسیار مهم است. اصلاح‌طلبان باید نقش «قُوِه»ای را بازی کنند که این شکاف را به مرز جدایی کامل برساند».

شکوری‌راد: روحانی، مسئولیت‌ناپذیر و همیشه نامحبوب بود

علی شکوری‌راد، عضو جبهه اصلاحات در گفت‌و‌گو با کانال امتداد وابسته به حزب اتحاد ملت، گفت: آقای روحانی خیلی سرمایه‌سوزی کرد.
به گزارش مشرق، او می‌افزاید: آقای حسن روحانی هیچ‌وقت چهره محبوبی نبوده است، نه در بین جناح راست و نه در بین جناح چپ.
شکوری‌راد در ادامه با کتمان مسئولیت اصلاح‌طلبان در حمایت از روحانی و همچنین سهم بزرگی که از ائتلاف با وی بردند، گفت: آقای روحانی به کسی پاسخگو نبود. اصلاً مسئولیت‌پذیر نبود، هر کاری کرد، خودش کرد و هم حامیانش را ناامید و سرخورده کرد و هم اعتماد همه را از بین برد؛ یعنی ضربه‌هایی که آقای روحانی به اعتماد سیاسی درون مجموعه اصلاح‌طلب زد هیچ‌کسی نزد. ضربه‌هایی که ما از آقای روحانی خوردیم کمتر از ضربه‌های نهادهای امنیتی- اطلاعاتی نبود!
او ادامه می‌دهد: خود آقای روحانی باید جنم و جربزه‌ای از خود نشان می‌داد که نداد. فراز و فرودهای روحانی اصلاً منطقی نبود؛ یک‌ جاهایی اوج می‌گرفت که همه می‌گفتیم داری زیادی تند می‌روی، بعد یک‌دفعه ترمز را می‌کشید و همه را زمین می‌زد؛ یعنی فراز و فرودهایش زیاد بود.
شکوری‌راد همچنین با بیان اینکه آقای‌ هاشمی هم وقتی پیش‌شان می‌رفتیم از روحانی می‌نالید، گفته است: آقای لاریجانی هم در هیچ زمان و مقطعی هیچ تعاملی با اصلاح‌طلبان نکرد، هیچ مایه‌ای برای اصلاح‌طلبان نگذاشت، هیچ کاری که ما یک امتیاز مثبت اخلاقی به او بدهیم انجام نداد؛ یعنی آقای لاریجانی هم مانند آقای روحانی برای عمده اصلاح‌طلبان قابل قبول نبود. اصلاح‌طلبان علی‌رغم رفتار این اشخاص به‌خاطر مصلحت کشور و منافع ملی از اینها حمایت کردند، اما آنها هیچ‌کدام قدرشناسی نکردند، بلکه نمک‌نشناسی هم کردند.
مشرق درباره این اظهارات شکوری‌راد می‌نویسد: بیش از آنکه صفات رئیس‌جمهور سابق اهمیتی داشته باشد؛ ناراستی و ابن‌الوقتی آقای شکوری‌راد است. از آن‌رو که فرضا اگر آقای روحانی حائز این‌همه صفات بد و بی‌مسئولیتی بوده، پس چرا اصلاح‌طلبان در انتخابات سال ۹۲ از او حمایت کردند؟! فرض می‌گیریم که اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۲ از فهم لازم برخوردار نبودند و آینده را نمی‌دیدند! اما در انتخابات بعدی یعنی سال ۹۶ که همه‌چیز را درباره روحانی می‌دانستند. پس چرا با اشتیاقی بیشتر از روحانی حمایت کردند و حتی گفتند: «ما تضمین روحانی هستیم»!
تئوری «نامزد پوششی» را مگر همین آقایان برای رأی‌آوری قطعی روحانی مطرح و اسحاق جهانگیری را ذبح عظیم نکردند؟!
دروغ‌های شکوری‌راد از اینجا نیز آشکار می‌شود که روحانی اتفاقا جنم و نمک‌شناسی خود را به اصلاح‌طلبان نشان داد. از برجامی که براساس تئوری‌های ظریف و علی‌رغم نظر غیرمثبت نظام پیش برد تا دولتی که عمده مناصب کلیدی‌اش را به اصلاح‌طلبان ستادی داد. جالب است که مردم و جوانان اصلاح‌طلب بدانند ماه عسل روحانی و اصلاح‌طلبانی که امروز این‌گونه به او می‌تازند به حدی شیرین بود که آقایان می‌گفتند: باید دست روحانی را بوسید، اصلاحات یعنی روحانی و ما فدائیان روحانی هستیم.
آیا اکنون می‌توان پذیرفت که نظر آقایان اصلاح‌طلب در آن ایام هم درباره روحانی همین بدگویی‌های شکوری‌راد بوده است؟!

بی‌بی‌سی: شبکه‌های اجتماعی مردم آمریکا را از هم متنفر کرده است

شبکه‌های اجتماعی، مردم آمریکا را از هم متنفر کرده‌اند و آنها به همین دلیل از محتوای این شبکه‌ها خسته شده‌اند.
ماریانا اسپرینگ، خبرنگار شبکه‌های اجتماعی بی‌بی‌سی با انتشار این ارزیابی نوشت: من در شهر میلواکی ویسکانسین هستم، جایی که میزبان اولین مناظره بین جمهوری‌خواهانی بود که امیدوارند نامزد این حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ باشند. شبکه‌های اجتماعی چگونه بر افکار شهروندان آمریکا درخصوص نامزدهای ریاست‌جمهوری و انتخابات سال آینده تاثیر می‌گذارند؟ قبل از اولین مناظره انتخاباتی جمهوری‌خواهان در ایالت ویسکانسین گروهی متنوع از رای‌دهندگان توضیح دادند که چه چیزهایی را در شبکه‌های اجتماعی می‌بینند و این محتوا چگونه نشان‌دهنده نظرات آنان است. من برای درک بهتر از اینکه شبکه‌های اجتماعی چگونه انتخابات سال آینده را شکل می‌دهد، این‌جا حضور دارم و با گروهی از رای‌دهندگان با طیفی از دیدگاه‌ها و تجربیات سیاسی متفاوت ملاقات می‌کنم.
از «میم‌های» مرتبط با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ‌گریزی نیست، گروه رای‌دهندگان در پنل نیز همگی با این موضوع موافق هستند. «میم‌های» ساختگی از ترامپ گاهی او را در پوشش یک ابرقهرمان و گاهی با یونیفورم نارنجی زندان پشت میله‌ها نشان می‌دهند.
«اندرو» که اعتمادش را نسبت به شخصیت‌های جریان‌های سیاسی از دست داده و از شبکه‌های اجتماعی تنها به‌عنوان منبع اصلی اخبار برای خود استفاده می‌کند، این تصاویر را «خنده‌دار» می‌خواند. او گاهی به این نکته فکر می‌کند که سیاست واقعا جدی است، این افراد مسئول هستند و او اعتمادش را نسبت به این شخصیت‌های سیاسی از دست می‌دهد.
به نظر می‌رسد که این میم‌ها تصویر ترامپ را به‌عنوان برنده انتخابات در ذهن او تثبیت کرده است. اما، مانند بسیاری از رای‌دهندگان دیگر در پنل، اشباع بیش از حد محتوای مرتبط با ترامپ برای او ناخوشایند است.
«کن» هم با نظر اندور موافق است. او استاد علوم سیاست عمومی در دانشگاه کنکوردیا ویسکانسین و یک ستوان بازنشسته پلیس میلواکی است. او از نبرد همیشگی در شبکه‌های اجتماعی و روشی که میم‌ها نامزدها را در برابر یکدیگر قرار می‌دهند خسته شده است. او گفت: من فکر می‌کنم که ترامپ هم قهرمان و هم شرور است. به نظر من او هم کارهای خوب و هم کارهای بدی انجام داده است. من از هر دو طرف اظهارات ناخوشایندی می‌بینم و برای اولین‌بار در زندگی‌ام از سیاست خسته شده‌ام.
میم‌های مرتبط با جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا که در انتخابات پیش‌رو مجددا نامزد شده نیز بسیار است. شبکه‌های اجتماعی مملو از ویدیوهایی است که در آن یا سن بایدن مورد بحث قرار گرفته، یا نمونه‌هایی از مواردی که آقای بایدن حواس‌پرت شده و راه خود را گم کرده یا کلمات نامفهومی را اظهار داشته است.
به او برچسب جو خواب‌آلود زده شده است. اعضای پنل رای‌دهندگان می‌گویند با چنین پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی سرخورده‌اند که انتقاد اصلی آنها از بایدن سن اوست.
آماندا که در میلواکی به دنیا آمده و بزرگ شده است، بیشتر با دموکرات‌ها همسو است و مایل است چیزهای خوبی درباره بایدن در الگوریتم حساب‌ ‌شبکه‌های اجتماعی خود ببیند. او می‌گوید: به نظر من او پیر و کند است. اما فکر می‌کنم با توجه به سن و سالش بهترین کار را انجام می‌دهد.
اکثر اعضای پنل پست‌هایی که به دروغ مدعی بودند ریاست‌جمهوری از آقای ترامپ دزیده شده را محکوم کرده و او را به‌عنوان «بازنده زخم‌خورده» توصیف می‌کنند.
اما اندرو در این مورد چندان مطمئن نیست. ظاهرا محتوای حاکی از تقلب در انتخابات، باور او نسبت به دموکراسی را تضعیف کرده است. او می‌گوید: «بی‌اعتمادی زیادی به دولت وجود دارد. شاید ترامپ بازنده زخم‌خورده باشد. شاید ما [جمهوری‌خواهان] شکست خوردیم. شاید آنها تقلب کرده‌اند، شاید هم نه. چطور میشه چیزی گفت؟؟»
با وجود ابهام در این مورد، اندرو همچنان قصد دارد در انتخابات رای بدهد. اما نگران است که رای او فقط «به سطل زباله برود».
آماندا می‌گوید دیگر حتی پست کردن در مورد سیاست برایش بسیار سخت است. او گفت: گاهی اوقات که یک مطلبی را پست می‌کنم، بلافاصله واکنش‌های نفرت‌انگیز زیادی دریافت می‌کنم و با خودم می‌گویم خب من که سعی نداشتم بحثی راه بندازم.
به باور کن، این تقسیم‌بندی و جدایی میان مردم تقصیر شبکه‌های اجتماعی و محتوای آن است.