استاندار مازندران بر ضرورت مناسب سازی اماکن و معابر عمومی برای حضور فعال افراد دارای معلولیت در استان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبز سرخ، مراسم گرامیداشت روز جهانی عصای سفید با حضور نوری استاندار مازندران، نوربخش مدیرکل روابط عمومی استانداری، بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران، اسمعیلی مشاور استاندار مازندران در امور معلولین، مسلمی مدیرعامل جامعه نابینایان و کم بینایان مازندران و دیگر مسوولان استانی و شهرستانی و جمعی از جامعه نابینایان و کم بینایان استان در سالن هلال احمر ساری برگزار شد.

یوسف نوری استاندار مازندران در این مراسم گفت: بسیار خرسندم در میان افرادی هستم که چشم دل آنها باز است و محدودیت های ظاهری برای آنان محرومیت ایجاد نکرد.

وی با قدردانی از اداره کل بهزیستی مازندران در جهت ارایه خدمات شایسته به جامعه روشندل استان، افزود: این نهاد حمایتی، شعار مشارکت اجتماعی را برای جامعه نابینایان و کم بینایان محقق و امکاناتی فراتر از قانون برای رفاه حال این عزیزان فراهم کرد.

نوری شمار روشندلان جهان را ۳۵ میلیون نفر بیان و خاطرنشان کرد: روشندلان نام آور بسیاری داریم که تاریخ ساز شدند.

استاندار مازندران با بیان اینکه، فناوری ها در راستای تسهیل امورات روشندلان پیشرفت می کنند، اظهار کرد: رشد فناوری‌های نوین به منظور افزایش توانمندی‌ها و برطرف کردن کمبودهای نابینایان و کم بینایان کاملا مشهود است.

نماینده عالی دولت در مازندران با توصیه و تاکید بر ضرورت مناسب سازی اماکن و معابر توسط فرمانداران، شهرداران، مدیران دستگاه های اجرایی و سایر مسوولان، گفت: باید بسترهای لازم برای حضور فعال افراد دارای معلولیت فراهم شود.

وی اضافه کرد: شهرها باید امکانات زیست پذیری شهروندان را داشته باشند و شهر دوستدار مردم شهری است که فرصت‌های اجتماعی برابر برای رشد و شکوفایی افراد دارای معلولیت را ایجاد کند.

فریبا بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران نیز در این مراسم با بیان اینکه، جامعه یک نهاد به هم پیوسته است اظهار کرد: همه ما در قبال ارتقا کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت مسوولیم و همه ی دستگاه ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی باید برای ارایه خدمات بهتر و با کیفیت‌تر اهتمام ورزند و کمک کنیم تا فضای زندگی این اقشار با نشاط ‌تر شود.

و با بیان اینکه، روز جهانی عصای سفید با شعار “دسترسی به فناوری، نوید بخش مشارکت اجتماعی نابینایان” است، گفت: این شعار نشانگر اهمیت استفاده از ابزارهای فناورانه در زندگی افراد دارای اختلالات بینایی است تا زندگی راحت تری را تجربه کنند.

بریمانی با اشاره به اینکه ، روز عصای سفید روزی است که ما با طرح مطالبات افراد نابینا و کم بینا زمینه احیای خواسته های برحق این عزیزان را فراهم کنیم، افزود: تلاش ما این است که دستیابی به کیفیت زندگی برتر را برای جامعه نابینا و کم بینا ایجاد کنیم.

مدیرکل بهزیستی مازندران ، دسترسی کامل به امکانات آموزشی، بهداشتی و سلامت و ایمنی در فضای شهری را از حقوق اولیه افراد دارای معلولیت دانست و گفت: فراهم کردن بسترهای اجتماعی و رفع مشکلات برای حضور افراد دارای معلولیت در اجتماع از دغدغه های سازمان بهزیستی است.

وی نرخ شیوع معلولیت بینایی در استان را ۲۶ و نیم نفر در هر ۱۰ هزار نفربیان و اضافه کرد: ۸ هزار و ۷۷۷ فرد دارای اختلالات بینایی تحت حمایت خدمات متعدد بهزیستی مازندران هستند که از این تعداد ۵ هزار و ۷۳۸ نفر مرد و ۳ هزار و ۳۹ نفر را زنان تشکیل می دهند.

بریمانی با بیان اینکه، برای کاهش نرخ شیوع باید از نرخ بروز کاسته شود، اظهار کرد: سازمان بهزیستی برای پیشگیری از معلولیت؛ برنامه های پیشگیری ارتقایی و آگاه‌سازی، برنامه های مرتبط با پیشگیری اولیه، برنامه های مرتبط با پیشگیری ثانویه، برنامه های مرتبط با دسترس پذیری و مناسب سازی و برنامه های مرتبط با توانبخشی مبتنی بر جامعه را در دست اجرا دارد.

مدیرکل بهزیستی مازندران سازمان بهزیستی را متولی پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت دانست و خاطر نشان کرد: از طریق کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت برای اجرای کامل تمامی بندهای این قانون تمام تلاش خود را بکار می بندیم.

وی با بیان اینکه خواسته های افراد دارای معلولیت را پیگیری می کنیم، افزود: ساختن زندگی بهتر برای این افراد مستلزم عزم ملی و کمک تمامی بخش های دولتی، غیر دولتی و همه جامعه است.

مدیرکل بهزیستی استان در پایان از حمایت خانواده های جامعه نابینایان و کم بینایان استان قدردانی کرد و گفت: عزیزان نابینا و کم بینای بیشماری داریم که با تکیه بر مهارت و تجارب ارزشمند خود برای مشارکت فعال، ظرفیت های خوبی را در زمینه های علمی، هنری و ورزشی کسب کردند و در عرصه های شغلی و اجتماعی خوش درخشیدند

 


انتهای پیام/
سکینه رضائیان سمسکنده