به گزارش سبز سرخ ؛ وزارت امور خارجه اعلام کرد که فهرست کالاهای مرتبط با شرکتهای صهیونیستی تهیه کرده است و با هماهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت واردات آنها ممنوع میشود.
مهدی صفری؛ معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان در این ارتباط اظهار داشت: فهرست کالاهای مرتبط با شرکتهای صهیونیستی بهزودی نهائی و تا هفته آینده به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال میشود. پس از ارسال این فهرست، وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش کالاهای اعلامی را ممنوع میکند.
بنابر این گزارش، قانون منع تجارت با رژیم صهیونیستی و حتی واردات از شرکتهای حامی این رژیم ابلاغ شده است و در این راستا فهرست کالاهای مرتبط با این رژیم تهیه و به وزارت صنعت معدن و تجارت اعلام میشود.
ابوالفضل ابویی؛ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در این ارتباط اظهار داشت: در گزارش وزارت امور خارجه، لیست کالاهای مرتبط با رژیم صهیونیستی بهطور مرتب در حال بهروزرسانی است و این انتظار را داریم که اسامی این شرکتها اعلام شود.
رژیم صهیونیستی و حامیان آن، خسارات و هزینههای سنگینی از عملیات طوفان الاقصی متحمل شدهاند که اگر چه ابعاد کامل آن آشکار نشده اما تاکنون بیسابقه بوده است. به عنوان مثال خبرگزاری بلومبرگ در آمریکا گزارش داد که با توجه به حملات موشکی به بنادر اسرائیل که پایانه دریافت نفت آن محسوب میشود تامین نفت خام با دشواری روبهرو میشود.
بلومبرگ بر اساس دادههای شرکت کپلر(شرکت رصد نفتکشها)، خبر داد که از اواسط ماه مه، رژیم اسرائیل حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام وارد کرده که بیش از نصف آن از دو کشور آذربایجان و قزاقستان بوده اما به دلیل تداوم جنگ علیه نوار غزه و درخواستها از کشورهای اسلامی برای قطع صادرات نفت خام به رژیم صهیونیستی، با مشکلاتی روبه رو خواهد بود. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران به دنبال تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ۱۸ اکتبر از کشورهای اسلامی خواست تا «تحریم نفتی رژیم صهیونیستی» را اعمال کنند.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، ۶۰ درصد نفت خام وارداتی اسرائیل از اواسط ماه مه از قزاقستان و آذربایجان وارد شده است و تولیدکنندگان غرب آفریقا، به ویژه گابن و همچنین کشورهای برزیل و مصر دیگر تامین کنندگان اصلی آن محسوب میشوند.
بلومبرگ افزود: اشکلون، مهمترین ایستگاه واردات نفت اسرائیل، حدود ۱۸۰ هزار بشکه در روز جابهجا میکند و همچنین در نزدیکی غزه است که اندکی پس از عملیات فلسطینیها در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ بسته شد و هنوز هم بسته مانده است.
خسارتها و هزینههای رژیم صهیونیستی از جنگ اخیر، پیشبینی افزایش شدید نرخ تورم در اسرائیل را به دنبال داشت. شرکت خدمات مالی آمریکایی مودیز اعلام کرد که در سایه جنگ غزه، نرخ تورم در سرزمینهای اشغالی در سال ۲۰۲۴ بیش از دو برابر پیشبینی بانک مرکزی رژیم صهیونیستی است.
این مؤسسه رتبهبندی اعتباری پیشبینی کرد که نرخ تورم در رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ به شش و هشت دهم درصد برسد و تولید ناخالص داخلی تنها یک و چهار دهم درصد افزایش یابد که روزنامه اقتصادی «اسرائیل گلوبز» آن را سخت، غمانگیز و بیرحمانه توصیف کرد و افزود: « خطرات علیه نقاط قوت اقتصاد اسرائیل زیاد شده است.»
به گزارش گلوبز، این ارقام با دادههای هفته گذشته بانک مرکزی اسرائیل که تورم سال آینده را دو و نیم درصد و رشد تولید ناخالص داخلی به دو و هشت دهم درصد پیشبینی کرد فاصله زیادی دارد.
بانک آمریکایی جیپی مورگان هم اعلام کرد که رشد اقتصادی اسرائیل در سه ماهه چهارم امسال نسبت به سه ماه گذشته ۱۱ درصد کاهش مییابد. این بانک در اوایل ماه جاری، رکود یک و نیم درصدی را برای اقتصاد اسرائیل پیشبینی کرد.
بانک جهانی هم هشدار داد در صورت تشدید جنگ در خاورمیانه و کاهش شش تا هشت میلیون بشکهای عرضه، قیمت نفت ۷۵ درصد افزایش مییابد و به ۱۴۰ تا ۱۵۷ دلار در هر بشکه میرسد. بانک جهانی اعلام کرد انتظار میرود متوسط قیمت جهانی نفت در سهماهه پایانی سال جاری میلادی به ۹۰ دلار در هر بشکه برسد.
انتهای پیام/
Monday, 11 November , 2024