سپاه فقط یک نیروی نظامی نیست، بلکه یک مدل حکمرانی مردمی و انقلابی است.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبز سرخ، به مناسبت چهل و پنجمین سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فرمان امام خمیتی ( ره) فرصتی برای بررسی عمیق دستاوردهای این نهاد انقلابی در ابعاد، اجتماعی، علمی، فرهنگی و خدمت‌رسانی به وجود آمد.

سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلا مازندران ، به فلسفه وجودی سپاه اشاره کرد و آن را نهادی دانست که از ابتدا با هدف حراست از تمامیت انقلاب اسلامی تأسیس شد، نه صرفاً حفظ مرزها. به اعتقاد وی، سپاه پاسداران در چهار دهه گذشته موفق شده از مرزهای جغرافیایی تا مرزهای اعتقادی و فرهنگی جامعه را در برابر هجمه‌های سخت و نرم حفظ کند.

وی با تأکید بر این‌که «سپاه فقط یک نیروی نظامی نیست، بلکه یک مدل حکمرانی مردمی و انقلابی است»، ورود سپاه به میدان سازندگی پس از دفاع مقدس را امتداد طبیعی مأموریت آن توصیف کرد،. پروژه‌های سازندگی سپاه کربلا در پنج سال گذشته – شامل: بیش از ۱۱هزار و ۹۰۰ پروژه با ارزشی بالغ بر ۴ هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان – نه صرفاً عدد، بلکه شاخص تحقق «عدالت اجتماعی» و «مشارکت فعال مردم» در اداره جامعه بوده‌اند.

ترکیب کار جهادی با الگوی مشارکت محور

فرمانده سپاه کربلا مازندران درباره «ترکیب کار جهادی با الگوی مشارکت‌محور» نیز با اشاره به ۲ هزار و ۶۰۰ قرارگاه محله مهدوی که در استان فعال هستند، این مدل را الگویی عملیاتی برای مردمی‌سازی حکمرانی دانست که می‌تواند جایگزین مناسبی برای ساختارهای بوروکراتیک ناکارآمد باشد.

وی در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز به‌جای تأکید بر آمار، بر مفهوم «توانمندسازی درون‌زا» تمرکز کرد که شامل: راه‌اندازی ۷۱۹ مورد زیرساخت کارگاه های تولیدی و ایجاد دهکده های اقتصادمقاومتی، ۴ هزار تسهیلات اشتغال‌زایی، فراتر از حمایت اقتصادی، نوعی مهندسی اجتماعی برای تغییر فرهنگ وابستگی به خوداتکایی است. تحلیل وی بر نقش سپاه در ایجاد حلقه‌های تولید محلی با اتکا به منابع بومی و نیروی انسانی محلی، گویای آن است که سپاه به‌دنبال تقویت تاب‌آوری اقتصادی از پایین به بالا بوده است.

جنگ ترکیبی و شناختی،

سردار مسلمی با اشاره به ایتکه ، تهدیدات جدید دشمن بر پایه‌ی شناخت عمیق از تاکتیک‌های رسانه‌ای و روانی استوار بود. تأکید کرد: «دشمن امروز، روایت‌گر حرفه‌ای بحران است؛ و اگر ما روایت نکنیم، روایت دشمن جای حقیقت می‌نشیند». به‌همین دلیل، از نظر او، فعالیت‌های رسانه‌ای، جشنواره‌های هنری، ساخت فیلم‌های فاخر مانند «شمال از جنوب غربی» و راه‌اندازی قرارگاه‌های رسانه‌ای، صرفاً اقدامات فرهنگی نیستند، بلکه بخش‌های فعال جبهه شناختی محسوب می‌شوند.

این مسئول از تلاش دشمن برای جدا کردن سپاه از بدنه مردم یاد کرد و گفت: دشمن نه از سپاهِ مسلح، بلکه از سپاهِ مردمی و متصل به ولایت می‌هراسد.

در حوزه امنیت و سلامت

وی به آمارهای عملیاتی اشاره کرد و گفت: اجرای ۲۸۰ هزار گشت رضویون تا ارائه خدمات درمانی به بیش از ۲.۳ میلیون نفر و ویزیت رایگان برای ۴۵ هزار نفر. اما تحلیل کلیدی او در این زمینه آن بود که «امنیت پایدار، بدون عدالت اجتماعی، کامل نمی شود.» به‌همین دلیل، حضور سپاه در عرصه سلامت، مقابله با اعتیاد، صیانت از خانواده، خدمات جهادی، نه فعالیت‌های رفاهی بلکه بخش‌های تکمیل‌کننده از یک منظومه امنیت‌محور است.

سردار مسلمی ادامه داد: در مجموع ارزش ریالی اقدمات اطلاعاتی عملیاتی سپاه کربلا در سال گذشته، برای تامین سلامت جامعه، در حوزه کشفیات قاچاق، بیش از ۱۰ میلیارد تومان می باشد.

فرمانده سپاه کربلا در ادامه، به جایگاه علمی و پژوهشی بسیج نیز پرداخت و آن را یکی از ظرفیت‌های کمتر دیده‌شده اما راهبردی سپاه دانست و راه‌اندازی ۲ مرکز رشد در سال گذشته و در مجموع ۸ مرکز رشد، ۱۰ پایگاه علمی جدید در سال ۱۴۰۴ و تعامل با ۸۵ شرکت دانش‌بنیان نه‌تنها سپاه کربلا را به رتبه اول کشوری در این حوزه رسانده، بلکه اثبات کرده است که «نوآوری، یک قدرت نرم است که می‌تواند تحریم را خنثی و ظرفیت را بالفعل کند». حمایت بلاعوض از ۴۰ طرح دانش‌بنیان، آموزش ۱۲۰ هزار نفر-ساعت و رونمایی از محصولات فناورانه نظیر «سنسور هوشمند اسکن شعله» بخشی از این مسیر است.

بخش علم و فناوری،

وی، پیوند سپاه با شرکت‌های دانش‌بنیان را مصداق «جهاد علمی» توصیف کرد و گفت: «ما فناوری را فقط در تجهیزات نظامی نمی‌بینیم، بلکه آن را به زیست‌بوم خدمت و پیشرفت آورده‌ایم.»

وی افزود: از دیگر ابعاد مهم عملکرد سپاه، حفاظت قاطعانه از بیت‌المال و مقابله با زمین‌خواری و تصرف اراضی عمومی است.

سردار مسلمی با اشاره به اقدامات اطلاعاتی دقیق و میدانی، این مقابله را «امتداد مردمی‌سازی امنیت» دانست و افزود: «در جایی که ثروت ملی مورد تهدید قرار می‌گیرد، سکوت یعنی خیانت؛ ما ایستاده‌ایم. در سال ۱۴۰۳ توانستیم دست زمین خواران را از ۱۵۰ هکتار از اراضی ملی قطع کنیم.»

وی همچنین به نقش بی‌بدیل سپاه در ارتقاء سرانه ورزشی استان مازندران اشاره کرد و گفت: «در حالی‌که سرانه ورزشی استان برای هر شهروند ۱.۳ مترمربع است، سپاه کربلا با ساخت و بهره‌برداری از ۱۴۴ سالن صالحین و ۹ دی، استخرها، سالن‌های تیراندازی و خانه‌های کشتی، ۴۰ سانتی‌متر سرانه ورزشی استان را ارتقا دهد؛ رقمی که در مقایسه با سهم سایر نهادها چشمگیر است.

سردار مسلمی تأکید کرد: که این زیرساخت‌ها، زمینه‌ساز تربیت نسل مؤمن، ورزیده و مسئول در آینده خواهد بود.

این مسئول همچنین تأکید کرد :اقدامات محرومیت‌زدایی، نه یک بخش از مأموریت سپاه، بلکه «تنها شأن واقعی و اصیل سپاه» است.

وی با اشاره به اجرای هزار و ۴۲۶ پروژه، شامل: بهسازی معابر، احداث و مرمت مسکن، مرمت مساجد، تعمیر مدارس و بهسازی آب روها؛ احداث و مرمت ۴ هزار و ۵۴۸ مسکن ویژه محرومین، راه اندازی کارگاه‌های تولیدی و توزیع بسته‌های معیشتی، ساخت ۲۵۸ پروژه مراکز بهداشتی درمانی، ۳۷۴ پروژه پل های مواصلاتی و ساخت ۹۱۰ کیلومتر راه روستایی و بین مزارع و اجرای ۴ هزارو ۶۷۶ پروژه کوچک، زودبازده و عام المنفعه را بخشی از افتخارات ماندگار سپاه کربلا در ۵ سال اخیر دانست.

سردار مسلمی سپاه را نهادی دانست که نه‌فقط در گذشته‌ای پرافتخار بلکه در آینده‌ای پرتکلیف نیز نقش‌آفرین خواهد بود.

فرماتده سپاه کربلا مازندران گفت : «ما در سپاه، آینده را در حضور مستقیم در میدان جهاد تبیین، نوآوری، خدمت، عدالت و امنیت می‌بینیم.»

انتهای پیام/
سکینه رضائیان سمسکنده