به گزارش سبز سرخ ، آیتالله رئیسی و جمعی از مسئولان اقتصادی کشور، به چین سفر کردند. این سفر به اذعان مقامات دو کشور، جهت بهرهبرداری عملیاتی از «توافق ۲۵ ساله ایران و چین» است.
این سفر از اهمیت استراتژیک و اقتصادی زیادی برخوردار است. اگر چه غربگرایان داخلی در حال بایکوت یا تخریب این سفر دیپلماتیک هستند اما رسانههای زیادی در سرتاسر جهان به آن پرداختهاند و آنرا سفری مهم در چشمانداز روابط بین دو کشور میدانند.
به گزارش سبز سرخ ، رسانه «تایمز» در گزارشی به این سفر و اهمیت آن پرداخته است. این رسانه با اشاره به شرایط دو کشور در مواجهه با غرب، در بخشی از گزارش خود آورده است: «ایران و چین هر دو تحت فشار غرب قرار گرفتهاند. ایران تحت تحریمهای اقتصادی است و چین نیز بعد از ماجرای بالونی که به سمت آمریکا فرستاده شد؛ مورد انتقاد کشورهای غربی قرار گرفته است».
در بخش دیگری از گزارش تایمز، این رسانه با گفتگو با یکی از اساتید روابط بینالملل پرداخته است. این استاد در گفتگو با تایمز با اشاره به اهمیت این سفر گفته است: «ما در لحظات سرنوشتساز شکلگیری نظم نوینی در روابط جهانی هستیم. در این شرایط، الگوها و نظامات موازنه قدرت در جهان، در حال تغییر است. روابط ایران-چین نیز در همین پازل قابل تحلیل است».
این رسانه همچنین با اشاره به دیدار آیتالله رئیسی و رئیسجمهور چین در اجلاس سال گذشته شانگهای در ازبکستان، به افزایش روابط این دو کشور مبتنی بر قرارداد ۲۵ ساله پرداخته است. همچنین این رسانه به نقل از منابع خود از سرمایهگذاریها و مبادلات گستردهای میان ایران و چین خبر داده است.
«رویترز» نیز از منظر دیگری به این دیدار دیپلماتیک پرداخته است و آنرا در پرونده هستهای ایران موثر میداند. به گفته این رسانه دیدار رئیسجمهور ایران و شی جینپینگ اهمیت زیادی در پرونده هستهای و مذاکرات احیای برجام خواهد داشت. چین نیز با اعلام حمایت خود از ایران در مسائل برجام، در حال وارد کردن فشار دیپلماتیک به آمریکا است.
در دسامبر سال گذشته، آمریکا چند شرکت که در خرید و فروش نفت ایران در آن تاثیر داشتند را تحریم کرد که شامل پنج شرکت چینی میشود. واشنگتن پس از این اتفاق اعلام کرد که این تحریمها تا زمانی که توافق نشود ادامه خواهد داشت. تحریم شرکتهای چینی چندان برای آنها خوشایند نبود و در پاسخ به این وضعیت، حمایت خود از ایران را در پرونده هستهای جدیتر و علنیتر کرد.
رویترز در بخش دیگر گزارش خود به بیانیه مشترک ایران و چین درباره تحریمهای آمریکا اشاره کرده است. هر دو کشور در پایان دو دیدار بیانیههایی صادر خواهند کرد که طی آن تحریمها مصداق «خشونت اقتصادی» بر شمرده شدند و رویکرد ایالات متحده «ناعادلانه» توصیف شده است. چنین رویکردی احتمالا واکنش آمریکا را در پی خواهد داشت؛ اما به هر حال موجب نزدیکی بیشتر ایران و چین نیز خواهد شد.
رسانه قطری «الجزیره» تفصیلا به سفر آیتالله رئیسی به چین پرداخته است. این رسانه سفر مقامات ارشد دولت ایران به چین و دیدارهای آنان در راستای عملیاتی کردن توافق ۲۵ ساله را نقطه عطفی در روابط دو کشور میداند. همچنین این اتفاق را در بازار نفت خاورمیانه موثر میداند.
این رسانه در بخش پایانی گزارش خود آورده است: «اگرچه پکن سعی در گسترش روابط با کشورهای حوزه خلیجفارس داشته است اما همچنان متحد اصلی چین در منطقه خاورمیانه؛ ایران است».
رعایت اصول «ارزش خبری»، ربطی به سیاست رسانهها ندارد!
رسانههای طیف غربگرای داخلی در روزهای اخیر چندان به این سفر و اهمیت آن نپرداختند یا به صورتی انتقادی، ابراز نگرانی کردهاند! البته این رویکرد در قبال روابط ایران و چین، واقعا عجیب است زیرا در زمان دولت روحانی، همین رسانهها از اهمیت این رابطه میگفتند. آنچه که بنظر میرسد ناراحتی این افراد از ناتوانی دولت روحانی در بهرهبرداری از این ظرفیتها است. برای همین است که ترجیح میدهند سکوت کنند و با این کار استانداردهای اولیه حوزه رسانه را زیر پا بگذارند.
انتهای پیام/
Tuesday, 8 October , 2024