نخستین نشست کارگروه گندم، آرد و نان استان مازندران در سال ۱۴۰۳ به ریاست یوسف نوری استاندار مازندران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبز سرخ ، در این نشست که با حضور اعضای کارگروه در سالن اجتماعات استانداری مازندران برگزار شد، عباسعلی وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با عرض تسلیت به مناسبت شهادت مظلومانه رئیس محترم جمهور و هیئت همراه، شهید آیت الله رئیسی را اسوه کار ، خدمت و تلاش خواند و بیان کرد: امیدوارم همه ما مسئولین بتوانیم در راه این شهید عزیز و خدمت رسانی و تلاش برای مردم شریف ایران گام بر داریم.

وی در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از عملکرد این اداره کل در تامین گندم، آرد و نان استان پرداخت و اظهار کرد: دولت برای مدیریت و تامین نان در سفره مردم به عنوان کالای اساسی و استراتژیک سبد خانوار، ده ها هزار میلیارد یارانه اختصاص داده است.

وفائی نژاد با اشاره به اینکه، در استان مازندران حدود ۷ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان پرداخت می شود افزود: این یارانه سنگین پرداختی توسط دولت ، ایجاب می کند سیاستگذاری، برنامه ریزی، مدیریت و سازماندهی در بخش نان از اصول و ارکان دستگاه های متولی امر باشد.

وفائی نژاد با بیان اینکه،قیمت روز گندم موید آن است که حدود ۳۰ برابر قیمت نان ، یارانه به آن تعلق می گیرد اظهار کرد: دولت برای مدیریت یارانه پرداختی در حوزه نان ، طی سال های اخیر استقرار سامانه نانینو توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی و مدیریت اجرایی بانک سپه را در دستور کار داشته که اجرای این طرح از سال ۱۴۰۱ تاکنون به صورت گام به گام در حال اجرا است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با اشاره به رشد ۷۲ درصدی خرید تضمینی گندم در مازندران طی سال های اخیر و پیش بینی خرید ۱۶۰ هزارتن گندم امسال ، گفت: ۳۲ مرکز خرید تضمینی برای آغاز عملیات خرید در استان پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم در شهرستان های شرق استان آغاز شده است افزود: نخستین مرکز خرید تضمینی گندم ، امروز در شهرستان گلوگاه دایر شد و کشاورزان این شهرستان نخستین محموله را به مرکز خرید تضمینی اداره کل غله تحویل دادند.

وفائی نژاد با بیان اینکه، پس از اعلام نیاز جهاد کشاورزی در هر شهرستان مرکز خرید تضمینی آن شهرستان دایر خواهد شد از کشاورزان خواست: برای برداشت گندم عجله نکنند و طبق نظر کارشناسان جهاد کشاورزی و با کسب اطمینان از رشد مطلوب این محصول و در شرایط رطوبت پایین اقدام به برداشت محصول خود کنند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با اشاره به واردات گندم و روغن از کشورهای همسایه دریای خزر در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اظهارکرد : طی سال های اخیر با انتقال واردات از بنادر جنوب کشور به بنادر شمالی، ۸۰۰ هزار تن کالای اساسی گندم و روغن خام خوراکی به منظور تامین امنیت غذایی در کشور از طریق بنادر استان وارد شد و پس از پیگیری های صورت گرفته به منظور رونق اقتصاد استان و استفاده از ظرفیت های موجود ، از خردادماه امسال این موضوع دوباره تحقق خواهد یافت، تا از ظرفیت های حوزه تجارت در استان استفاده شود.

وی با اعلام اینکه، در استان مازندران سالانه به طور متوسط ۴۷۰ هزار تن گندم و ۳۹۰ هزار تن آرد مصرف می شود بیان کرد: در سال گذشته به منظور تامین نان شهروندان و جمعیت شناور وارد شده به استان در تعطیلات و مناسبت ها و همچنین کشاورزان و کارگران فصلی حدود ۳۲۷ هزار کیسه آرد به صورت فوق العاده و علاوه بر پخت عادی نانوایان در اختیار فرمانداران و کارگروه های شهرستان ها قرار گرفت تا به صورت عادلانه و به منظور رفع نیاز مراکز پرتردد که ضرورت افزایش مصرف وجود دارد میان نانوایان توزیع شود.
وفائی نژاد افزود: در تعطیلات پیش رو در نیمه خرداد نیز ۵۰ هزار کیسه آرد فوق العاده در اختیار کارگروه های آرد و نان شهرستان ها قرار گرفت تا با توزیع مناسب بین نانوایان منتخب، نان مورد نیاز شهروندان و مسافران استان تامین شود.
انتهای پیام/
سکینه رضائیان سمسکنده