به گزارش سبز سرخ ، بازیهای آسیایی روز گذشته به پایان رسید که کاروان شهید حججی کشورمان با کسب ۱۳ طلا، ۲۱ نقره و ۲۰ برنز رتبه هفتم را از آن خود کرد. هرچند تعداد و مرغوبیت مدالهای ایران در بازیهای آسیایی با افت فاحشی رو به رو شده و به همین دلیل نیز تکرار عنوان ششمی بازیهای ۲۰۱۸ نیز رخ نداد اما با همه این شرایط بار دیگر قدرت ورزشکاران ایرانی، پولپاشی کشورهای عربی را شکست داد.
به گزارش رجانیوز؛ کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در سالیان اخیر با خرید ملیت بازیکنان خارجی، سعی در بالا کشیدن خود در جدول مدالها دارند. برنامهای که به صورت گسترده در حال پیاده سازی است. در بازیهای آسیایی هانگژو نیز نتایج این برنامه قابل مشاهده بود.
به عنوان مثال ورزشکاران خارجی بحرینیها که به خاطر منافع مالی تصمیم به حضور در رقابت های ورزشی تحت پرچم بحرین گرفتند توانستند در نهایت برای این کشور ۱۲ مدال طلا به دست آورند. کشور بحرین در دوومیدانی۱۰ مدال طلا کسب کردند که همه این ده مدال توسط بازیکنان آفریقایی کسب شد.
بیرهانو بالو (اتیوپی) طلای ۵ هزار و ۱۰ هزار متر
کمی آدکویا (نیجریه) طلای ۴۰۰ متر زنان
وینفرد یاوی (کنیا) ۱۵۰۰ متر زنان
ویولا چپشوما (کنیا) ۱۰ هزار متر زنان
کمی آدکویا (نیجریه) طلای ۴۰۰ متر با مانع زنان
وینفرد یاوی (کنیا) ۳ هزار متر زنان
سالوا عید ناصر (نیجریه) و کمی آدکویا (نیجریه) ۴ در ۴۰۰ متر زنان
یونیس چومبا (کنیا) دوی ماراتن زنان
موسی عیسی (نیجریه)، کمی آدکویا (نیجریه)، سالوا عید ناصر (نیجریه) ۴ در ۴۰۰ متر مختلط
در کشتی نیز ۱ مدال طلا توسط احمد تاجالدینوف در وزن ۹۷ کیلوگرم کسب شد که اصالتی روسی دارد و اهل داغستان روسیه است.
در وزنه برداری نیز گور مینیسیان ارمنی در وزن ۱۰۹+ کیلوگرم توانست یک مدال طلا برای بحرینیها کسب کند تا در روز پایانی رقابتها، بحرین با ۱۲ طلا، ۳ نقره و ۵ برنز در جایگاه نهمی به کار خود پایان دهد.
این پول پاشیها هرچند توانسته است مدالهایی برای کشورهای عربی به دست آورد اما هنوز آنها را در موقعیت ضعف نسبت به جمهوری اسلامی ایران قرار داده است.
کاروان جمهوری اسلامی ایران در این دوره از مسابقات هرچند افت محسوسی نسبت به مسابقات ۲۰۱۸ جاکارتا تجربه کرد و با از دست دادن ۷ طلا نتوانست ۲۰ مدال طلای ۲۰۱۸ را تکرار کند اما با همه این شرایط بالاتر از کشورهای عربی قرار گرفت. برای مثال کاروان شهید حججی جمهوری اسلامی ایران درحالی ۵۴ مدال را در مجموع کسب کرد که سه کشور عربی پر مدال یعنی بحرین، قطر و امارات هر کدام به ترتیب ۲۰، ۱۴ و ۲۰ مدال کسب کردند تا مدالهای ایران به اندازه مجموع این سه کشور باشد.
کشور عربستان نیز که در سالهای اخیر سرمایهگذاری زیادی در حوزه ورزش انجام داده است؛ با کسب ۱۰ مدال که تنها ۴ طلا در میان آن بود، پایین تر از قرقیزستان، فلیپین و امارات در جایگاه نوزدهم به کار خود پایان داد.
کسب این نتایج بار دیگر نشان داد که با پولپاشی نمیتوان رتبههای بالا را کسب کرد و به رقابت با قدرتهای بزرگ آسیا پرداخت.
انتهای پیام/
Tuesday, 8 October , 2024