آئین حلیم پزان در مازندران برگزار می شود./ ورزشکاران روستای سمسکنده علیا ساری نذر حلیم دادند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبز سرخ،حلیم یا هلیم غذایی بسیار مقوی است که به گفته یکی از کارشناسان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حلیم غذایی است که کالری ( انرژی) زیادی دارد، بیشتر برای صبحانه استفاده می شود که با بلغور گندم و گوشت قرمز و پرندگانی مانند بوقلمون تهیه می شود .حلیم را بیشتر در فصل سرد سال و در ماه های رمضان برای افطار و سحر پخت می کردند و نیز یکی از نذورات ویژه ماه محرم و صفر بوده است .نوجوانان و جوانان ورزشکار روستای سمسکنده علیا بخش مرکزی شهرستان ساری نیز به رسم بیش از یک دهه گذشته در قالب هیئت ورزشکاران سمسکنده با جمع آوری نذورات مردمی هر سال در کنار مکان متبرکه آقا سید علی این روستا اقدام به پخت حلیم می کنند و در کنار مراسم حلیم پزان، مراسم عزاداری برای سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و یاران با وفایش برگزار می کنند.دانیال اسدی یکی از اعضای هیئت ورزشکاران روستای سمسکنده علیا ساری در حاشیه این مراسم گفت: هیئت ورزشکاران این روستا به مدت ۱۵ سال است که تشکیل شد و مراسم نذر حلیم پزان را به مدت ۱۱ سال است که برگزار می کنند.وی افزود : این مراسم حلیم پزان، از سال نخست با یک دیگ آغاز شد اما در طول این سال ها به تعداد دیگ ها اضافه شد و امسال نیز ۷ دیگ بزرگ حلیم پخت شد.اسدی با بیان اینکه، این مراسم امسال نیز مزین شد به پرچم حرم حضرت امام حسین (ع) و استقبال مردم این روستا و روستا های اطراف بیشتر شده است اظهار کرد : امروز تعداد ظروف نذری نیز به ۲ هزار ظرف رسیده و میان مردم این روستا و مهمانان از روستا های اطراف و شهرستان ساری توزیع شد.یاد آور می شود : حضور فعال نوجوانان و جوانان در این مراسم نشان از عشق و دلدادگی آنها از کودکی به ائمه اطهار به ویژه حضرت امام حسین (ع) و یاران با وفایش دارد . انتهای پیام/ سکینه رضائیان سمسکنده