۳۱۹ طرح به مناسبت هفته بهزیستی  در مازندران افتتاح و بهره برداری می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبز سرخ، افریبا بریمانی مدیر کل بهزیستی مازندران  در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی. و با حضور معاونان این اداره کل در مرکز شیرخوارگاه شکوفه شهرستان ساری برگزار شد ، با تسلیت ایام شهادت حضرت امام حسین( ع) و یاران باوفایش و تبریک  چهل و پنجمین سالروز تأسیس نهاد بهزیستی که از سال ۱۳۵۹ تاسیس شد  اظهار کرد: هفته بهزیستی فرصت مناسبی است تا عملکرد  و دستاوردها و چالش ها  و برنامه های آینده بهزیستی مازندران را  به اطلاع  اصحاب رسانه استان  که پل ارتباطی این نهاد با مردم هستند  است.
وی با بیان اینکه  ۳۱۹ طرح به مناسبت هفته بهزیستی که امسال با شعار (با هم برای بهزیستی مشارکت امروز بهزیستی فردا)  از ۲۵ تیرماه آغاز و  با برنامه های متنوع تا ۳۱ تیر ماه ادامه دارد  افزود: فعالیت های این اداره کل از
مسیر حمایتی آغاز می شود  تا مدد جویان و معلولان  به توانمندی دست یابند که این توانمند سازی شامل :  توانمندی جسمی ، روحی و اجتماعی  می شود.

بریمانی گفت: بهزیستی تنها یک نهاد حمایتی نیست بلکه  نهاد تحول و  توانمندسازی است و پیشگیری سنگ بنای کاهش و  شیوع  آسیب های اجتماعی و معلولیت  است و نیز  برنامه  های خانواده و جامعه محور  و آموزش و آگاهی بخشی  است.

مدیر کل بهزیستی مازندران  خاطرنشان کرد: رسانه ها و خبرنگاران ۳ نقش کلیدی  دارند ، نخست درزمینه پیشگیرانه در جامعه، رسانه ها نقش اطلاع رسانی.  آگاهی  بخشی  و تقویت  خود مراقبتی افراد ، شناسایی افراد نیازمند به حمایت بهزیستی  و  کمک به این  خانواده ها برای بهتر زیستن و  نیز  کمک به جذب حمایت های جامعه به این  خانواده های نیازمند.

وی افزود : بهزیستی  را باید به همدلی معنا کرد از نوزادی ، تا سالمندی را در بر می گیرد که امید واریم با همکاری اصحاب رسانه ،  مازندران یک الگو در حمایت از  جامعه هدف بهزیستی  در کشور معرفی  شود.

بریمانی در بخشی از سخنان خود به برنامه های هفته بهزیستی اشاره و اظهار کرد:
افتتاح  ۲۱۱ واحد مسکن مدد جویی  و تحویل آن به مددجویان ،  افتتاح مراکز  توانبخشی و نگهداری کودکان ، نوجوانان و جوانان در شهرستان های مختلف استان، برپایی نمایشگاه توانمندی  مددجویان بهزیستی، دیدار مدیر کل و معاونان  با نماینده ولی فقیه در استان و استاندار، سخنرانی پیش از حطبه خطیب  جمعه ساری  ، دیدار با موسسه های خیریه و موسسه ها و مراکز  مشارکتی، مانور ( رزمایش) خودرو های  اورژانس اجتماعی، برپایی میز خدمت  و… از مهم ترین برنامه های هفته بهزیستی در مازندران است.

این مسئول خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی سال ۱۳۵۹ تشکیل شد ۵۲ وظیفه، دارد و  ۱۷۰ نوع خدمت  به جامعه هدف ارائه می کند.

وی افزود: ۱۸۵ هزار  خانوار  به تعداد ۳۳۶ هزار نفر زیر پوشش  بهزیستی مازندران هستند که  ۶۶۵ خانوار جدید ماه گذشته وارد سیستم بهزیستی استان شدند.

بریمانی گفت: ۴۴۰ میز خدمت برگزار شد  که  ۶ هزار و ۶۰۰ نفر مراجعه کردند که ۲ هزار و ۶۰۰ نفر پذیرش و خدمت  ارائه  دادیم  ،۵۲۳ مرکز غیر دولتی روزانه و شبا نه روزی ۱۶۸ موسسه و خیریه غیر انتفاعی  داریم  که در مجموع  حدود ۷۰۰ مرکز  زیر نظر بهزیستی مازندران خدمات ارائه می کنند.

مدیر کل بهزیستی مازندران گفت: ۷۹ هزار و ۸۰۰خانوار  مستمری دریافت می کنند  که شامل: معلولین، زنان سرپرست خانواده ، خانواده دوقلو و بالاتر هستند   که این مستمری ها در مقایسه با سال قبل ۴۱ درصد افزایش یافته است،
هزار و ۳۵۱ نفر ضایعات نخایی که حق پرستاری دریافت می کنند که  ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است  و ۵ هزار و ۸۰۰ نفر بستر خواب و نیز ۳۹۰ نفر که  تا ۱۸ سالگی مستمری بگیر هستند.

وی خاطرنشان کرد: ۹ هزار و ۶۹۰ نفر که معلولیت شدید دارند، یک میلیون  ۲۰۰ هزار تا ۳ میلیون ۶۰۰ هزار تومان  دریافت می کنند و  سرانه یارانه نیز افزایش یافته است.

بریمانی افزود: ۲۲  مرکز شبه خانواده  برای نگهداری کودکان  داریم،
۲۶ هزار نفر یارانه پر ستاری دریافت  می کنند ، ۶۷ مرکز روزانه آموزش و توانبخشی  که معلولیت های خاص یا  چند معلولیتی دا رند، در استان  فعالیت می کنند و مراکز ی برای نگهداری سالمندان در استان داریم اما معتقدیم که سالمندان باید در خانواده نگهداری شوند مگر اینگه  سالمندانی در شرایط ویژه قرار گیرند در مراکز سالمندان خدمات ارائه می شود و به همین دلیل مراکز سالمندی خود را  معرفی نمی کنیم.

مدیر کل بهزیستی مازندران  خاطر نشان کرد: ۲۳ هزار نفر معلولیت جسمی حرکتی  که بیشترین معلولیت هستند،
۱۵ هزار و  ۸۰۰ نفر  کم توانی ذهنی ، بیش از۲ هزار نفر معلولیت شنوایی  ۸ هزار و ۹۹۰  نفر مشکلات  بینایی
۷ هزار و ۴۰۰ نفر  معلولیت روانی دا رند.

وی افزود: وسایل کمک توانبخشی( ویلچر، عصا، واکر، تشک مواج کمک  شنوایی و بینایی ) به صورت رایگان ارائه می شود و برای برخی  از وسایل تخصصی تر  کمک هزینه پرداخت می شود  ،  در بخش مشکلات   شنوایی نیز  ۶۸ مورد سال گذشته کاشت حلزون  داشتیم خوشبختانه در حال حاضر  پشت نوبت نداریم.

بریمانی به مشاوره های  ازدواج، و ژنتیک ، بینایی و شنوایی  برای داشتن جامعه سالم اشاره کرد و گفت:
۸۲۲ واحد مسکن  سهم مازندران بود  هرچند ، مشکل زمین و گرانی آن  را داشتیم اما تو انستیم  ۱۵ درصد افزایش داشته باشیم و ۹۴۵ و احد مسکن ساخته شد و هزار و ۴۵۳  نفر صدور پروانه داشتیم‌ همچنین، ۳ هزار نفر ایجاد اشتغال  سهم مازندران بود که  ۳ هزار و ۴۲۲ مورد اشتعالزایی داشتیم  که ۱۴ درصد اضافه تر از تعهد کشوری بوده و ۵۵  مرکز  کمپ های ترک اعتیاد داریم در حال حاصر ۴۶ مرکز اقامتی  بازتوانی اعتیاد  یک مرکز ماده ۱۶  مرکز کاهش آسیب  داریم  .
فوریت های اورژانس اجتماعی  به صورت سیار با همکاری نیروی انتظامی  انجام می شود و  از ۵۹ هزار تماس با اورژانس اجتماعی  ۱۴ هزار مورد اختلاف خانوادگی
۲۰۳ نفر در خانه فرزندان شبه خانواده نگهداری  و ۶۵ فرزند را به فرزند خانگی دادیم   که ۶  نفر بیمار بودند .

این مسئول از ۲۱  مرکز مشاوره  پیش از ازدواج  و… طرح محب  ۱۴۸۰  در مواقع  حوادث طبیعی و به ویزه امسال که در تجاوز رژیم صهیونیستی  خدمات رسانی شد، یک میلیارد  تومان کمک هزینه درمان مراکز شبانه روزی که ۱۱۰ درصد افزایش یافت، طرح گروه شهدای بهزیستی که هر هفته به جامعه هدف در ۳ هزار و ۶۰۰ روستای مازندران. از سال ۱۴۰۱  هزارو ۸۰۰ روستا  با همکاری خيران  ، دستگاه های اجرایی  بیش  از  ده ها نوع خدمات و نیز جذب ۹ میلیارد کمک های نقدی و غیر نقدی از خيران  برای کمک به نیازمندان همان مناطق  و خدمات رسانی به ۷ هزار و ۸۰۰ نفر و شناسایی ۴ هزار و ۸۲  فرد جدید نیازمند  خبر داد و  افزود:
۲۱۱ واحد مسکونی ساخت و تحویل داده می شود  ، ۹۶ طرح خود اشتغالی،  ۷ مرکز جدید مشاوره و روانشناختی ساری بابل آمل و نکا  افتتاحیه  یک مرکز. چند معلولیتی برای خدمات در شهرستان گلوگاه ،  راه اندازی یک مرکز بس از ترک اعتیاد ویزه بانوان
۳ مرکز مثبت زندگی قائم شهر ، بهشهر و بابلسر . بازدید از مراکز در شرایط ویزه و بحرانی فراهم کردن امکانات و معیشتی
سخنرانی در نماز جمعه و میز خدمت به مناسبت سالروز چهل و پنجمین سال  تاسیس بهزیستی  مازندران  که
بازو ی نوانمند آن  مراکز غیر دولتی و خيران  هستند از برنامه های هفته بهزیستی به شمار می آیند.
وی در پایان بر پویش شکرانه خرمن در زمان پرداشت  محصول برنج در سطح شالیکوبی ها با همکاری  سازمان جهاد کشاورزی که کشاورزان خیر بخشی از محصول برنج خود را به نیازمندان و مددجویان بهزیستی  اختصاص خواهند داد تأکید کرد‌

رمضانعلی گلچوبی  رئیس  اداره فوریت‌های اجتماعی  به همراه احوال  معاونت سلامت اجتماعی بهزیستی مازندران نیز در حاشیه بازدید از مرکز نگهداری کودکان کار  با اشاره به اینکه ، ۶۸ درصد این کودکان  دارای پدر و مادر هستند و  بقیه تک سرپرست و یا بی سرپرست هستند اظهار کرد  این کودکان و نوجوانان و جوانان  که گروه سنی (۶ تا ۱۸) سال  پسر هستند مدت ۳ ماه در این مرکز در ساری نگهداری می شوند .

وی افزود :  یک مرکز دیگر نیز ویزه دختران کار نیز  در استان فعالیت می کند.

این مسئول خاطر نشان کرد :  این کودکان ، نوجوانان  و جوانان  در زمینه های مختلف آموزش می بینند و فعالیت های هنری و ورزشی نیز انجام می دهند.

وی اظهار کرد:  ۲۳ مرکز  شیرخوارگاه تا ۱۸ سال  در استان فعالیت می کنند و
این کودکان با  شناسایی اورژانس اجتماعی  و حکم قضایی به تعدا ۴۰۲ کودک هستند که   ۲۱۶ مورد سال گذشته شناسایی و  پرونده  تشکیل شد.

گلچوبی گفت: ۴۰ کودک  که والدینشان صلاحیت  نگهداری فرزندان را  نداشتند یک مورد نیز از افغانی بود که بازگشت به کشورش  ، ۴۹ درصد این کودکان  ۶ تا ۱۱ سال هستند .۲۸ نفر  ترک تحصیل کردند که با هماهنگی آموزش و پرورش در مراکز دیگر  ادامه تحصیل می دهند  ، ۶۸ درصد این گروه سنی پدر و مادر دارند  ۳ درصد فوت مادر ۲ درصد فوت والدین  هر دو داشتند و ۴۰ نفر با مداخله مددکاران اجتماعی  به خانواده بازگشتند، اا کودک شناسنامه نداشتند شناسنامه دار شدند ،
از ۴۰ کودک  سال گدشته  ۲۳ نفر  خانوتده صلاحیت نگهداری نداشتند  به مراکز شبانه روزی منتقل شدند .

این مسئول یادآور شد، بهزیستی  سرمایه بزرگ اجتمایی  مانند همکاران و خبرنگاران دارد، ۲۰ هزار پرونده سال گدشته با همکاری مسئولان  قضایی تشکیل و حکم صادر شد .

به دلیل اینکه برخی از متکدیان میزان حمایت های بهزیستی را پذیرا نیستند  خارج می شوند  و
۱۷۰ نفر کودکان  نوجوان  دختر و پسر  جدید سال گذشته  پذیرش شدند.

وی خاطر نشان کرد : پس از دوره ۳ ماهه در این مرکز برای ادامه تحصیل به مراکز دیگر در شهرستان تنکابن منتقل می شوند، هر چند در برخی مواقع  لایه های آسیب پذیری  بسیار زیاد است .

گلچوبی با بیان اینکه ،  پس از ۱۸ سالگی نیز ارتباط این جوانان با  این مرکز قطع  نمی شود گفت:  از این جوانان  حمایت های ویزه می شود تا به توانمندی کامل بر سند .
پایان پیام/
سکینه رضائیان سمسکنده