به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبز سرخ، از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساری، سید اسماعیل علوی، با اعلام خبر کشت نخستین رقم کلزا آکاپی در شهرستان ساری، اظهار کرد: این اقدام گامی مهم و استراتژیک در راستای توسعه کشاورزی پایدار و افزایش بهرهوری در تولیدات گیاهی شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه این کشت در منطقه کیاسر، روستای ایول، توسط کشاورز پیشرو (قدیر نوریان) انجام شد، اظهار کرد: سطح زیرکشت این محصول در مرحله نخست، بالغ بر ۶ هکتار بوده و عملیات کشت مکانیزه با استفاده از تجهیزات نوین کشاورزی انجام شد که رقم انتخاب شده برای این کشت رقم اکاپی است و از آن به دلیل سازگاری با شرایط اقلیمی منطقه و بازدهی مطلوب، استقبال شد.
علوی ادامه داد: در اکثر مناطق کشور، زمان آغاز کشت کلزا از اوایل مهر ماه است، هرچند با توجه به رقم انتخابی و شرایط اقلیمی منطقه، این زمان ممکن است متفاوت باشد. لازم است توجه داشت که گیاه کلزا هنگام رسیدن سرما باید در مرحله ۶ تا ۸ برگی خود باشد تا بتواند به خوبی از سرما مقاومت نشان دهد و عملکرد مطلوبی دارا باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری افزود: زراعت کلزا یکی از محصولات مهم دانه روغنی، علاوه بر ایجاد تنوع کشت در اراضی شهرستان، میتواند نقش مؤثری در بهبود اقتصاد کشاورزان و افزایش درآمد پایدار آنان ایفا کند و این محصول با توجه به قابلیت چرخه زراعی مناسب، میتواند به کاهش علفهای هرز و بهبود خاک کمک شایانی کند.
وی، ضمن قدردانی از تلاش و همکاری کشاورزان پیشرو، آمادگی خود را برای ارائه آموزشهای تخصصی، تامین نهادههای مورد نیاز و حمایتهای فنی و کارشناسی جهت گسترش سطح زیرکشت کلزا در سالهای آینده اعلام کرد.
علوی در پایان تأکید کرد: توسعه کشت کلزا در شهرستان، همسو با سیاستهای کلان وزارت جهاد کشاورزی و برنامههای توسعهای استان مازندران، از اولویتهای این مدیریت است و انتظار میرود با همت کشاورزان و همکاری دستگاههای مرتبط، در سالهای آتی شاهد افزایش چشمگیر تولید این محصول ارزشمند باشیم.
پایان پیام/
سکینه رضائیان سمسکنده
























Thursday, 13 November , 2025