طرح احیای نان‌های محلی و توسعه اشتغال در مناطق گردشگری و کوهستانی استان  مازندران آغاز شد. 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سبز سرخ، از روابط عمومی غله و خدمات بازرگانی مازندران طرح احیای نان‌های محلی و توسعه اشتغال در مناطق گردشگری و کوهستانی استان  مازندران  در راستای مأموریت‌های محوله از سوی یونسی  استاندار مازندران و با هدف ساماندهی واحدهای خبازی نوع شش (آزادپز)، در نشستی  با حضور نمایندگان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد کشاورزی، اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و اتحادیه نانوایان استان در محل اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی  آغاز شد.

محمد علی رمضانی سرپرست اداره‌کل  غله و خدمات بازرگانی مازندران با اشاره به روند ساماندهی واحدهای آزادپز در این نشست  اظهار کرد : تا پایان مهرماه امسال ، ۹۸ درصد از واحدهای آزادپز استان ساماندهی شده و در سامانه سیما ثبت و معرفی شده‌اند و در حال حاضر هیچ‌گونه محدودیتی برای فعالیت و پخت نان آزاد برای این واحدها وجود ندارد.

وی توسعه نان‌های محلی را اقدامی در جهت تقویت اقتصاد محلی و حفظ میراث غذایی منطقه دانست و افزود:  در این طرح، ساخت نانوایی‌های محلی با حداقل هزینه و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان بهزیستی و کمیته امداد دنبال می‌شود تا از توان و مهارت افراد تحت پوشش به‌ویژه زنان سرپرست خانوار استفاده شود و زمینه اشتغال‌زایی و توانمندسازی اقتصادی آنان فراهم شود.

سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی مازندران با تأکید بر لزوم هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی گفت: با همکاری اتحادیه های خبازان استان و اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری، عرضه و ترویج انواع نان محلی متناسب با ذائقه گردشگران در روستاها و مناطق گردشگرپذیر در دستور کار قرار گرفته است تا ضمن حفظ و احیای فرهنگ بومی و سنت‌های غذایی، زمینه توسعه پایدار و ارتقای معیشت ساکنان بومی مناطق کوهستانی و گردشگرپذیر فراهم شود.

در پایان این نشست، راهکارهای اجرایی و چالش‌های پیش‌روی طرح توسعه نان محلی مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم برای تسهیل اجرای آن اتخاذ شد تا به‌زودی شاهد گسترش نانوایی‌های محلی و رونق تولید نان‌های سنتی در استان باشیم.
پایان پیام/
سکینه رضائیان سمسکنده